Musikkselskapet Nordvegen (Munor) står for musikkglede, utøverglede og lidenskap, uforglemmelige opplevelser og nye uttrykk. Munor inspirerer og blir inspirert, er inkluderende, åpen og berikende for lokalsamfunnet. Musikk er livskvalitet!
Munor sysselsetter og organiserer profesjonelle musikere i Nord-Rogaland i tett samarbeid med det generelle kulturlivet. Selskapet er ansvarlig eller delansvarlig for et stort antall konserter/forestillinger gjennom året og samarbeider med en rekke musikere og andre kunstnere og utøvere. Munor har som visjon Kunstmusikk til alle, og har spesielt sett det som sitt mål å ta vare på kulturarven den klassiske musikken representerer.
Fire Musikere er fast ansatt i Munor og utgjør Munorensemblet. En eller flere av disse musikerne er med på de aller fleste arrangement Munor er involvert i. Munorensemblet har eksistert siden 1981 da gruppa ble opprettet under navnet Fylkesmusikerne i Nord-Rogaland med ansettelsesforhold i Rogaland Fylkeskommune.
Ensemblet består av:
- Bernhard Gismervik - Daglig leder / fiolin
- Almuth Chylek - Fiolin
- Tobias Tellmann - Cello
- Marina Johansson - Piano
Bernhard Gismervik kommer fra Haugesund og er utdannet fra Konservatoriet i Stavanger. Etter endte studier jobbet han en del i Stavanger symfoniorkester og flere musikkskoler i Stavangerregionen før han fikk jobb som distriktsmusiker og konsertmester i Kristiansund i 1984. I 1988 ble det opprettet flere distrikstmusikergrupper i Sogn og Fjordane der han fikk jobb i distriksmusikergruppa i Førde, Sunnfjord.
I 1994 ble han ansatt som konsertmester i Nord-Rogaland symfoniorkester samt kombinert fiolinlærer i Haugesund, Tysvær og musikklinja på Skeisvang Videregående. I 2001 fikk Gismervik stilling som rektor ved musikkskolen i Tysvær hvor han var til Musikkselskapet Nordvegen (Munor) ble opprettet i 2006, og han ble tilbudt stilling som daglig leder og fiolinist. Gismervik har også hatt dirigentoppdrag for Nord-Rogaland symfoniorkester og var med på opprettelsen av Harald Hårfagre kammerorkester og Haugesund kammeropera.
Almuth Chylek har før hun kom til Munor en innholdsrik karriere bak seg både fra Tyskland og store deler av verden. Hun er utdannet både fra Jacobs School of Music (Bloomington, USA) og fra Hochschule für Musik und Theater i München med professorene Ana Chumachenco og Ingolf Turban med høyest mulige karakter. Av spennende utøvervirksomhet kan blant annet nevnes solist med Deutsches Symphonie Orchester Berlin og kammermusikk med forskjellige ensembler i Europa, USA, Canada og New Zealand samt grunnlegger av fiolin duoen ASAP.
ASAP har vunnet flere internasjonale priser, blant annet første pris i Den internasjonale kammermusikkonkuransen i Cremona, første pris og publikumspris i Den internasjonale Antonio Bertolini konkurranse i Milan. Duoen har også spilt inn CDen Dialogues som ble rost internasjonalt.
I to år spilte Almuth i Bavarian Radio Symphony Orchestra. I tillegg til å ha jobbet med mange av de mest høyprofilerte dirigenter i verden har Almuth også jobbet med utøvere fra mange andre sjangre som dansere, forfattere, malere og skulptører.
Hun fikk stilling som fiolinist i Munor høsten 2019.
Tobias Tellmann er utdannet fra Musikkhøgskolen i Oslo, samt høyskoler i Basel og Luzern. Fra 1999 til 2003 var han medlem i den polsk-japansk-norske klavertrioen ”un altro trio”, som holdt konserter og vant priser i flere europeiske land. I 2002 ble han ansatt som distriktsmusiker på Voss.
Han kom til Haugesund i 2003 til stillingen som cellist i Munorensemblet som på den tiden het MiRoensemblet. Her er han kammermusiker, pedagog, dirigent, solocellist i Nord-Rogaland symfoniorkester og medlem av Harald Hårfagre kammerorkester. Tobias Tellmann har sitt hovedfokus på den typiske cello- og kammermusikklitteraturen, men han er også begeistret for andre typer konserter og produksjoner Munor er involvert i i samarbeid med en rekke andre utøvere og produsenter innen forskjellige sjangre.
Marina Johansson født i Finland og oppvokst i Sverige. Hun har studert ved Ingesunds musikkhøyskole og Edsbergs musikkinstitutt i Stockholm. Etter avsluttede studier 1997 jobbet hun som frilanspianist i Stockholm, dels som kammermusiker, operarepetitør og innstuderingslærer og dels som pedagog med privatelever.
Marina ble ansatt i Munorensemblet i 2005. Gjennom sin stilling er hun svært ettertraktet både i Munors egne arrangement og i samarbeid med andre for eksempel som akkompagnatør, repetitør eller solopianist. Pianiststillingen betinger å kunne beherske et stort repertoar siden det aller meste av musikken Munorensemblet framfører, krever piano. Dermed deltar hun på de fleste av Munors konserter på Haugalandet.
I september 2014 var Marina solist i Griegs a-moll konsert med Nord-Rogaland symfoniorkester og hun har hatt egen konsert i den flerårige konsertserien LYD. Hun brukes også jevnlig som konferansiér på Munors konserter.